marți, 11 octombrie 2016

Variante de Inchidere a Balcoanelor de la Apartamente

Una dintre primele preocupari ale celor care locuiesc la bloc este sa isi asigure un grad ridicat de confort, in special pe durata iernii cand scaderea temperaturilor poate reprezenta o adevarata problema. Astfel, primul pas care trebuie facut in acest caz este inchiderea balconului, ocazie cu care se castiga si un spatiu in plus ce poate fi folosit in diferite moduri, fiind ferit de vant, ploi sau ninsori. Insa cu aceasta ocazie se castiga si valori mai mari ale temperaturii, astfel ca variatiile nu vor fi resimtite in interior, unde se poate pastra o cifra optima.

Diferite variante

Exista suficiente solutii in ziua de azi pentru inchidere balcon, iar totul tine de preferintele, necesitatile, dar si de bugetul fiecarui client. Propunerile sunt din ce in ce mai moderne, dar si mai eficiente, fiind disponibile mai multe straturi de sticla care asigura si mai mult confort. De asemenea, PVC-ul poate fi personalizat in diferite moduri, pentru toate gusturile, insa cea mai comuna varianta ramane albul care este, totodata, si cea mai accesibila din punct de vedere financiar. Preturile pentru o astfel de operatiune variaza, in primul rand, in functie de dimensiunea balconului care trebuie inchis, dar si de numarul de deschideri, precum si tipul acestora.

Numeroase avantaje

Pe langa preturile avantajoase si faptul ca exista numeroase solutii pentru inchidere balcon, geamurile termopan sunt bine cunoscute pentru izolarea termica si fonica. Mai mult, periodic apar noi tehnologii care vin in ajutorul nostru, promitand mai multa eficienta, dar si o durata de viata mai lunga. In plus, acest material nici nu impune o intretinere migaloasa, fiind foarte usor de curatat cu o carpa umeda.  Nu in ultimul rand, cei interesati de protectia mediului trebuie sa stie ca PVC-ul este foarte prietenos cu natura, datorita faptului ca materialul poate fi reciclat de mai multe ori.

marți, 4 octombrie 2016

Daca ajungi in Germania trebuie sa mergi la Munchen

Prima tentaţie privind un City Break în Munchen este de a prinde în derulare festivalul berii, Oktoberfest. O adevărată explozie de distracţie, de la an la an tot mai contaminantă pe plan local şi european. Un adevărat fenomen, festivalul durează trei săptămâni şi nu se termină bine o ediţie că începe să scadă contorul de timp până la următoarea ediţie.

Un festival a cărei primă ediţie a fost de celebrare a nunţii prinţului Ludwig cu prinţesa Therese von Sachsen-Hildburghausen, 12-17 octombrie 1870. Tradiţia l-a perpetuat şi amplificat, l-a mutat în septembrie, pentru a beneficia de mai multă căldură.

Din timpuri mai vechi vine şi teatrul Cuvilliés, o bijuterie în stil rococo, pe scena căruia s-a lansat opera 'Idomeneo', a lui Mozart.

Nationaltheater München, sediul operei bavareze, este un alt edificiu de anvergură şi cu vechi stagii de referinţă, aici auzindu-se muzica lui Wagner ('Tristan şi Isolda', 'Walkiria')
Dintre multe alte faimoase clădiri istorice, să remarcăm Nymphenburg Palace, un palat în alb şi gri, cu orhamente galbene şi acopriş roşu, cu statui de inspiraţie greacă. Capela are cupola pictată cu viaţa Mariei Magdalena.

Arhitectura modernă poate fi admirată atât în zona comercială, financiară, a oraşului, ca de exemplu la sediul cunoscutei fabrici germane de automobile, BMW. Dar şi în plan sportiv. Pe de-o parte stadionul Allianz Arena, pe de alta parcul olimpic.

Aproape de Munchen, la 15km, se află perimetrul fostului lagăr nazist de concentrare, Dachau. Un loc de întâlnire cu istoria, cu una dintre cele mai negre pagini din istoria omenirii.
Revenind la pretextul berii, în Munchen sunt multe locuri istorice pe acest subiect, precum Hofbrauhaus.


Munchen este, de asemenea, şi un ţinut al industriei de film, astfel că se poate vizita Bavaria Film Studio, prilej de  vedea fie decoruri, fie recuzită de la filme mai mult sau mai puţin celebre, precum 'The Neverending story'.