sâmbătă, 5 iunie 2021

Uniforme școlare Limarom.ro

De-a lungul timpului problema implementării uniformelor școlare în unitățile de învățământ a fost motivul creării a multor controverse, împărțind chiar populația în două tabere rivale: cei care erau pro acestei inițiative și cei care se opuneau cu desăvârșire. Ambele părți au invocat argumente suficient de puternice prin care să-și susțină cauza, fapt ce a dus la imposibilitatea creionării unei reguli generale care să implementeze această idee pe plan național. Astfel că, astăzi rămâne la latitudinea fiecărei instituții dacă își dorește sau nu adoptarea acestei inițiative. Cu toate acestea, nu sunt puține cele în care obligativitatea purtării de uniforme școlare există. Așadar, a fost nevoie și de un producător pentru acestea. Limarom 2000 are peste 20 de ani de experiență în producerea de articole vestimentare, fapt ce i-a ajutat să capete experiență în ceea ce privește înțelegerea nevoilor clienților, dar și transpunerea acestora în produsele pe care le furnizează.



 

Argumente pro uniforme

Un prim argument aduce în vedere faptul că dacă toți copii ar îmbrăca aceleași articole, acest lucru ar duce la eliminarea disensiunilor cu privire la statutul social, nemaiputându-se creiona diferențe pe baza articolelor care au un preț mai ridicat și cele modeste. Mai exact, copii ce provin din familii mai puțin norocoase din acest punct de vedere, nu se vor mai simți marginalizați din cauza aspectului și a vestimentației lor, dat fiind faptul că indiferent de nivelul financiar, toți sunt îmbrăcați la fel,. În plus, o uniformă ar putea fi un element distinctiv pentru fiecare unitate de învățământ. Mai exact, ar fi foarte ușor de identificat școala la care învață un elev după uniformă, acest lucru ducând la consolidarea apartenenței la un grup bine definit.

Mai mult decât atât, s-au invocat și argumente ce aduc în vedere și factorul economic, deoarece este considerat că asigurarea unei uniforme ar presupune costuri mai mici decât în contextul în care copilul ar schimba ținutele zilnic.

Argumente contra uniformelor

De partea celeilalte tabere se pun în discuție și o serie de dezavantaje pe care le-ar avea introducerea uniformei școlare obligatorii în școli. Se consideră că această obligativitate ar intra în contradicție cu dreptul la libertate de exprimare prin vestimentație a personalității copilului. În plus, această obligație nu ar elimina complet conflictele de imagine pe care le presupun diferențele de ordin financiar, deoarece ar exista și alte elemente prin care copii ce provin din familii înstărite ar putea etala acest lucru, și anume prin telefoane, accesorii sau încălțăminte.

De asemenea, mulți părinți susțin că uniformele ar fi mult mai scumpe decât o ținută obișnuită și că introducerea acestora nu le-ar aduce niciun beneficiu din punct de vedere financiar, mai ales dacă se ia în considerare că fiecărui copil ar trebui să i se asigure măcar două uniforme pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu