duminică, 1 ianuarie 2023

Cum alegem jucăriile pentru bebeluși

Când vrem să vizităm bebeluși cel mai des ne gândim să le cumpărăm jucării. Acestea sunt la îndemâna oricui, sunt foarte variate și unele dintre ele și utile. Este bine să alegi cu atenție astfel de produse, deoarece nu toate sunt realizate cu simț de răspundere, așa cum se întâmplă când cumperi jucarii pentru copiii de la Câte-n Lună și-n Stele. Și chiar dacă le alegi de aici, tot trebuie să le diferențiezi într-un fel și să le alegi pe cele potrivite.

În cele ce urmează vrem să îți vorbim de câteva criterii de selecție importante atunci când vrei să cumperi jucării pentru bebeluși.

Vârstă - bebelușii sunt considerați a fi micuții care au până în 12 luni. În acest interval, ei se schimbă destul de mult și rapid, motiv pentru care și jucăriile trebuie cumpărate conform vârstei. Dacă sunt mai avansate, nu este o problemă, deoarece bebele va crește.

Pentru micutii care au între 1 și 3 luni, foarte interesante sunt saltelele de tip centru de activități. Acestea sunt prevăzute cu jucării atractive și pot fi poziționate pe pat sau direct pe sol.

Dacă bebelușul are între 3 și 6 luni, va dori să apuce lucruri și va fi interesat de zgomotele pe care acestea le fac, motiv pentru care zornăitoarele sunt foarte atractive, dar și jucăriile mai colorate.

În intervalul 6-12 luni încep să apară și primii dinți, așadar, poți lua în calcul jucăriile care să fie și utile și anume cele special gândite pentru dentiție. Te mai poți orienta și spre: carusele, jucării muzicale, mănuși cu activități, plușuri, cărți senzoriale, cuburi, jucării din lemn etc.

Tipul de jucărie - și acesta poate fi un detaliu important. Sunt foarte multe variante. Unele jucării sunt senzoriale, altele muzicale, unele sunt gândite pentru a dezvolta abilitățile de prindere, altele atenția și așa mai departe. Gândește-te la categoria care te interesează cel mai mult și alege varianta potrivită.

Siguranța - aspectul acesta trebuie să primeze, deoarece bebelușul se poate răni destul de grav cu o jucărie care nu este potrivită pentru vârsta lui. Evită piesele care au colțuri ascuțite, bucăți care pot fi detașate cu ușurință sau pe cele fabricate din materiale care ar putea fi periculoase dacă sunt băgate în gură, deoarece micuții au tendința de a face asta cu tot ce iau în mână.

Pentru a merge la sigur atunci când alegi jucării pentru bebeluși cumpără de la Câte-n Lună și-n Stele. Acestea sunt de calitate superioară și sunt gândite în așa fel încât să fie cât mai sigure și interesante pentru micuți. Dacă vrei să mai cumperi și alte produse destinate celor mici, nu neapărat bebelușilor, vei mai găsi și seturi de servit masa, produse de îngrijire, articole vestimentare, costume, măști și bineînțeles o mulțime de tipuri de jucării (pentru exterior, pentru joc de rol, textile, din lemn etc.).

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu