joi, 21 aprilie 2016

Ce este inclus in serviciile de psihoterapie ?

Psihoterapia este cea care ne ajuta sa trecem peste anumite momente dificile din viata. Serviciile de psihoterapie includ mai multe aspecte, printre care:

Starile depresive ce pot aparea din diferite motive
Despartirea sau divortul de persoana iubita
Anxietate sau diferite fobii
Modificari importante ale vietii, precum schimbarea domiciliului, alegerea unui alt loc de munca sau nasterea copiilor
Pierderea unei persoane dragi
Problemele la locul de munca
Esecuri personale ce duc la pierderea increderii in sine.

Serviciile de psihoterapie trebuie sa poata remedia fiecare dintre situatiile amintite mai sus in decursul a cateva sedinte. Cu toate acestea, cele mai multe persoane care apeleaza la aceste servicii sunt cuplurile sau persoanele care sufera din cauza relatiillor cu persoanele apropiate.

Terapia de cuplu   


Fiecare cuplu poate ajunge la un moment dat in relatie, intr-o situatie in care monotonia pune stapanire. Insa este important ca partenerii sa contribuie intr-o masura egala intr-un proces care ajuta la depasirea momentelor mai putin placute, iar rolul psihoterapeutilor este sa ajute la intermediere. Aproape in toate cazurile, problemele apar de la lipsa comunicarii, astfel ca este esential sa se puna pret pe acest aspect. In plus, specialistul va trebui sa adune cat mai multe informatii despre relatia de cuplu si anume despre grija purtata de unul pentru celalalt, apropierea dintre acestia sau momentele de intimitate.

Poate doar cu ajutorul psihoterapeutilor cuplurile au posibilitatea de a afla care sunt adevaratele probleme si cum pot fi remediate acestea. Exista numeroase motive care duc la racirea relatiilor de cuplu, de la infidelitate, diferite boli, lipsa unui loc de munca sau chiar nasterea unui copil. Terapia de cuplu are rolul de a ilustra celor doi modalitatea prin care contribuie la trecerea peste momentele dificile, dar si la alegerea planului adecvat pentru pastrarea in bune conditii a relatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu